De historie van Tienhoven Toont.

 

De initiatiefneemster van Tienhoven Toont was Else Maingay, die helaas in de zomer van 2005 veel te vroeg is overleden. Zij was ook de oprichtster van de Stichting Concert in Tienhoven en bedacht dit eenmalig initiatief in 2000. Bij eenmalig bleef het niet, want tot ver in de regio was enorm veel vraag naar Tienhoven Toont… Kunst Klank Kleur.

 

Sindsdien beleeft onze kunst- en cultuurdag haar eerste lustrum op de laatste zaterdag in september 2005. Er zijn inmiddels vele kunst- en klankactiviteiten in ons dorp, maar door de ouderwetse ‘hokjesgeest’ was er nog weinig contact met elkaar. Door deze manifestatie ontstaat meer waardering voor elkaars werk. Al jarenlang verzamelden enkele inwoners materialen voor musea.

 

Wat bleek er allemaal te zijn, waar zelfs de inwoners geen weet van hadden? Met live-muziekoptredens zowel klassiek als modern, galeries, musea en o.a. de vereniging van natuurmonumenten, staat deze dag in het teken van Kunst Klank Kleur. Ook de mooie natuur in dit gebied is steeds een onmisbaar element en gezien de grote opkomst blijkt dit evenement steeds in een behoefte te voorzien.

 

Het heden van Tienhoven Toont.

 

Achter een evenement staat altijd een organisatie / werkgroep. Dit is ook het geval bij Tienhoven Toont. Het afgelopen jaar hebben wij helaas veel te vroeg afscheid moeten nemen van twee teamleden van Tienhoven Toont. Beiden zijn na een kort ziekbed overleden. Wij zullen Eby en Cees enorm missen. Zij hadden ieder hun eigen inbreng voor het organiseren van ons tweejaarlijkse evenement. Een bijzondere herinnering aan Cees is de Tienhoven Toont vlag. Cees heeft het ontwerp gemaakt met uitleg hoe hij de vlag heeft opgebouwd. Indrukwekkend zoals hij dit bedacht en ervoor gezorgd heeft dat het ook daadwerkelijk uitgevoerd kon worden. Tijdens ieder evenement zal de vlag bij onze deelnemers wapperen.

 

Eby heeft vele jaren met veel enthousiasme bijgedragen aan de organisatie van dit evenement. Niets was teveel voor Eby, zij wist mensen te overtuigen, was behulpzaam en droeg ideeën aan bij de deelnemers om mee te doen aan Tienhoven Toont. Op de dag van het evenement ging ze fietsend langs de deelnemers en gaf hen complimenten of moedigde hen aan. Ze genoot van de creativiteit van de deelnemers. Kunst Klank en Kleur was heel goed van toepassing op Eby. Eby hield van kunst en van klank en van heel veel kleur in haar leven.

 

Wij wensen beide families heel veel kracht en sterkte met het verwerken van hun verdriet en gemis. Wij zullen Eby en Cees niet vergeten, de herinneringen zijn ons dierbaar. 

 

De huidige organisatie bestaat uit (op de foto v.l.n.r.): Anneke Stam, Bart Ligthart, Elly Methorst, Lous Roelofsen, Liesbeth Lam en Ton Bloos.