De historie van Tienhoven Toont.

 

De initiatiefneemster van Tienhoven Toont was Else Maingay, die helaas in de zomer van 2005 veel te vroeg is overleden. Zij was ook de oprichtster van de Stichting Concert in Tienhoven en bedacht dit eenmalig initiatief in 2000. Bij eenmalig bleef het niet, want tot ver in de regio was enorm veel vraag naar Tienhoven Toont… Kunst Klank Kleur.

 

Sindsdien beleeft onze kunst- en cultuurdag haar eerste lustrum op de laatste zaterdag in september 2005. Er zijn inmiddels vele kunst- en klankactiviteiten in ons dorp, maar door de ouderwetse ‘hokjesgeest’ was er nog weinig contact met elkaar. Door deze manifestatie ontstaat meer waardering voor elkaars werk. Al jarenlang verzamelden enkele inwoners materialen voor musea.

 

Wat bleek er allemaal te zijn, waar zelfs de inwoners geen weet van hadden? Met live-muziekoptredens zowel klassiek als modern, galeries, musea en o.a. de vereniging van natuurmonumenten, staat deze dag in het teken van Kunst Klank Kleur. Ook de mooie natuur in dit gebied is steeds een onmisbaar element en gezien de grote opkomst blijkt dit evenement steeds in een behoefte te voorzien.

 

Het heden van Tienhoven Toont.

 

Achter een evenement staat altijd een organisatie / werkgroep. Dit is ook het geval bij Tienhoven Toont. De organisatie bestaat uit (op de foto v.l.n.r.): Lous Roelofsen, Anneke Stam, Cees van der Linde, Elly Methorst, Jan van Eijk en Eby de Bruin.